ЕКСКУРЗИИ

Обиколен тур на Непал
Цена: 600 €

10 дни / 8 нощувки

КАТМАНДУ-ОБИКОЛЕН ТУР, култура, бит и паметници на ЮНЕСКО
Тази обиколка включва три пълни дни в центъра на града в долината Катманду, което включва непалската култура, начин на живот и изкуството и архитектурата датираща от векове. Освен обиколки на храмове и богове, ще ви позволи да разберете и почувствате културата на Непал. Това наистина е причината, поради която долината е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Много хора намират долината на Катманду като открит музей. Освен традиционните места ще ви отведем до Критипур, Бунгамати и Хокана. Места, където културата е традиционна и се посещават по-рядко от туристите.

Pokhara е следващата популярна туристическа дестинация след Катманду. Красивите езера и близостта до величествените върхове на Хималаите са прекрасни. Долината на Похара се намира в Среден Непал. На юг е Mahabharat-Lekh и на север са високите хималаи. Тя обхваща площ от около 125 квадратни километра. Намира се на еднакво на разстояние (170 км) между Тибет на север и Индия на юг. Покхара произлиза от думата "pokhari", което означава езеро и е доминирано от Machapuchere Himal (6997 метра) и от района Анапурна. Нощувка в Покхара преди трекинга.

В Катманду ще се запознаете с културното наследство на долината, включено в списъка на световното наследство. Дърбарските площади на Катманду, Патан и Бхактапур, Stupas of Swambhunath и Boudhanath и хиндуисткият храм на Pasupatinath и Changu Narayan, които се намират в центъра на града, с изключение на Changu Narayan, един музей на открито. Повечето от сградите са изработени от гравирано дърво гравирано с метални врати и покриви. Тези паметници са център на много фестивали, които се случват тук през цялата година. Най-добре е да го посетите по време на фестивала. След като преминете през много храмове, образи на богове и архитектура, които са част от наследството, ще ви отведем в Нагаркот (2195 м), за да видите изгрева с изглед към хималайската планинска верига, включително връх Мутас. Еверест. Ще се насладите на планината и нейния хладен, свеж въздух. Нагаркот е разположен на североизточния бряг високо над долината. Следващата дестинация е Похара. Той е известен със своите спокойни езера и непосредствен изглед към Анапурна и Маххапучаре. Можете да видите планински селища, да срещнете селяни и да имате изглед отблизо на върха Machapuchare и цялата гама на Annapurna Himal.

П Р О Г Р А М А
1. Пристигане в Катманду. Посрещанес венец от невен. Трансфер до хотела. Свободно време в Катманду. Нощувка.

2. Закуска. Катманду : пешеходна обиколка на площад Катманду Дърбар. Разходка през Асан, Хануман Дхока, храм на живата богиня и Каста Мандап. Ще преживеете средновековни чудеса, които са голяма част от мистерията и атмосферата на града. Самият град е лабиринт от улици и пазари, пълен с екзотични продукти и невероятна смесица на хора. Човек може да види тибетските жени, търговци от Индия и индианци от Садус-индуи, които вероятно са на поклонение в един от безбройните храмове, разпространени в долината. Докато се скитате, вашият екскурзовод ще ви обясни тънкостите на недвусмислената смесица от хиндуизма и будизма на Непал. Следобед посещаваме Swayabhunath. Това е една от тайните будистки храмове, разположени на върха на хълма. Легендата казва, че богинята Манджури е намерила светилище тук, след като източила водата от долината. Днес той се счита за един от най-важните будистки храмове. Храмът се намира на хълм само на 2 километра от центъра на града. Панорамния изглед към града и околностите. С огромната си голяма бяла ступа е запомняща се гледка. Връщане в хотела. Нощувка.
3. Закуска. Катманду. Сутринта ще посетим Патан. Обиколката на Патан включва площад Дърбар, Хираня Варма Махавихар, Махабуда и Тибетски занаятчийски център. Площад Патан Дарбар, както и в Катманду, е приказна смесица от дворцови сгради, художествени дворове и изящни храмове; Патан е включен в списъка на световното културно наследство. Бившият царски дворцов комплекс на Патан е център за религиозен и социален живот. Малкият музей съдържа множество бронзови статуи и религиозни предмети. Един от забележителните паметници на площад "Патан Дърбар" е храм от 17-ти век, посветен на индуския Бог Кришна. Храмът е построен изцяло върху камък. Посещението на вътрешния двор и вътрешния двор ви дава чудесно изживяване, за да се докоснете до ежедневието на обитателите му. Следобед ще посетим свещения храм на Пасупатинат и Буданат. Pasupatinath се намира на брега на река Багмати; Това е свещенно място за индусите. Тук се почита от векове великият и страшен бог Шива и неговотовъплъщение в Господаря на животните. Триъгълният златен покрив на основния храм се извисява над различните светилища. Оттук ghats (стъпка, по която много непалци искат да бъдат изгаряни и пренесени в следващия живот), водят до водата. На това място се очаква да останете ненатрапчиви и уважавани. Ще е интересно да видите поклонниците, които правят своето поклонение сред кремацията и ежедневието на местното население. Будханатх стана Мека за будистите. Огромната ступа е различно оформена. Тя е построена във формата на Мандела (будистка представа за небесата). Ступата представлява съзнанието на Буда. Смята се, че е построена през 5-ти век от крал Мандева. Повечето будистки от отдалечени села правят дълго пътуване, най-вече пеша, за да отдадат почит на Буда. Без съмнение това е едно от най-известните места за поклонение. Има много манастири в околностите на Буданат, които предлагат медитация за чуждестранни посетители. За да получите представа за будисткия монашески живот, си струва да посетите някои от манастирите. Това място е включено в паметника на наследството на ЮНЕСКО през 1979 година.

4. Закуска. Нагаркот: ще ви отведем в град Бхактапур и малкото село в Тими и един от най-старите храмове в долината в Чангунаяян. Bhaktapur е известен в миналото като Bhadgaon. Тук посещаваме площад "Дърбар" на Бхактапур, храма "Нитаполо" и храма "Даттарая". От Катманду е на около 16 километра. Отнема около половин час по време на трафик. Този град се намира на стария търговски път за Тибет. Известен е с музея на средновековните изкуства и архитектура с много фини примери на скулптури и дърворезба. Грънчарството, маските и тъкането са традиционен поминък. На площада на Дурбар има много храмове, изградени в стил пагода. Най-впечатляващ е петгодишният храм Nyatapola, построен през 1702 г. сл. Хр. Храм Dattatrya е построен през 1427 г. сл. Хр. Панорамни прозорец и многобройните фонтани в двореца показват богата в миналото култура. Архитектурата от периода на династията Мала е особено впечатляваща. Даже днес много стари хора в града не могат да говорят непалски и продължават да използват своя етнически език Newari. Градът зависи от селското стопанство. Обикновено се виждат хора, които носят огромно количество зеленчуци и чували със зърно по традиционния начин, въпреки модерния транспорт. След обед продължаваме пътуването си до Чангунаяян. Това е около 20 минути път с кола нагоре по хълма близо до Bhaktapur. Храмът Чангунарян е построен на ръба на билото на височина 125 метра над долината около 323 г. сл. Хр. Смята се, че е най-старият храм "Пагода" в долината, богато украсена със скулптури и дърворезба. На укрепленията на двуетажния храм Changu Narayan има изображения на десет въплъщения на Нараян. Тази каменна статуя от шестото столетие показва космическата форма на Вишну. Статуята на Гаруда, половин човек и половина птица, известна като превозното средство (коня) на Вишну, коленичи пред храма. Този храм се счита за първият от оригиналните храмове, създадени в долината на Катманду.

5. Закуска. Катманду: Еднодневна екскурзия извън града. Ще ви отведем в селата Бунгамати и Хокана. Това са древни села, разположени на около 15 километра от центъра на града в Катманду. Туристите обикновено не посещават тези места. Това са типичните селища на Новари. Те ще ви докоснат до живота преди 100 години. Храмът на Махендраната - местно божество, което всяка година се почита в Патан по време на фестивала Махендранатх Ятра. По пътя е възможно да се срещнат местните занаятчии. Можете да видите блестящ хималайски изглед. От друга страна, в Бунгамати се намира и Ххокана, друго традиционно селце, което все още живее в миналото. Бедността е в ярък контраст с богатото културно наследство, което е запазено тук. Връщане в хотела, нощувка.

6. Закуска. Pokhara: След закуска трансфер до летището. Fly / Drive до Pokhara. Продължителността на полета е 35 минути до Pokhara. (Пътят до Похара е около 200км, отнема около 6 часа) Pokhara е втората по големина туристическа дестинация. Това е удобна точка за преходи в региона Анапурна. Ще видите връх Machhapuchare и други високи върхове в гамата Анапурна. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
7. Закуска. Похара: След закуска се пригответе полудневно разглеждане на забележителностите на град Покхара и 1 час разходка с лодка в езерото Phewa. След обед-свободно време, нощувка.
8. Закуска. Катманду: След закуска заминаване до Катманду. Пристигане в хотела около 15:00. Свободно време. Нощувка.
9. Закуска. Трансфер до летището. Заминаване.ЦЕНИ:
1 турист - 1090 евро
2-4 туристи- 760 евро
5 -8 туристи- 660 евро
9-15 туристи – 600 евро
Доплащане за единична стая-180 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Хотелско настаняване хотели 2* със закуска
Транспорт с А/С
Екскурзии по програмата с екскурзовод на англииски
Трансфери от/до аерогарата
Допълнително се заплащат:
Самолетен билет
Медицинска застраховка
Услуги и хранения, невкл. в цената
ПРИ ГРУПА 10-15 човека се осигурява водач/преводач от Фирмата

Изберете хотел

ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ХОТЕЛСКИ резервации
Екзотични Дестинации
БЪЛГАРИЯ
Конгресен Туризъм
Ученически Екскурзии
Април 2021
Май 2021
Юни 2021
Юли 2021
Август 2021
Септември 2021
Октомври 2021
Ноември 2021
Декември 2021
Януари 2022
Февруари 2022
Март 2022