ЕКСКУРЗИИ

Израел и Йордания
Цена: 1770 лв.

6 дни / 5 нощувки

София - Хайфа - Назарет - Тиберия - Джераш - Небо - Мадаба - Петра - Шобак - Аман - Бетания - Мъртво море - Кумран - Витлеем - Ерусалим - Тел Авив - Яфо - София

6 дни / 5 нощувки

цена от: 1770 лв.


ПРОГРАМА
1 ден Летище Бен Гурион - Хайфа - Назарет - Тиберия
Пристигане на летище Бен Гурион - 13.30ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: при възможност, посещение на църквата Благовещение и работилницата на Свети Йосиф. Вечеря и нощувка, Назарет или Тиберия.

2 ден Джераш - Небо - Мадаба - Петра
Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най- добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида(богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка, Петра.

3 ден Петра - Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (\"Долината на Мойсей\"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра (\"камък\" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Посещение на замъка на кръстоносците Монреал(лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман: туристическа обиколка на столицата на Хашемитското кралство Йордания. Вечеря и нощувка, Аман.

4 ден Аман - Бетания - Мъртво море - Кумран
Закуска. Посещение на Бетания - на това място Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка в Йерусалим или Витлеем.

5 ден Витлеем - Ерусалим
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем- голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най- святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския(Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион(Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел/отвън/. Вечеря и нощувка в Йерусалим или Витлеем.

6 ден Тел Авив - Яфо
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древния град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

Цена на човек в двойна стая - 1770 лева
Цена за самостоятелна стая - 2065 лева
Цена за трети възрастен в стая - 1770 лева
Цена за дете до 11 г с двама възрастни в стая - 1670 лева

Условия за записване:
• копие от международен паспорт
• депозит от 550 лева на човек
• доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Цената включва:
• самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
• летищни такси (253 лв. към 01.10.2016г)
• 5 нощувки със закуски и вечери(1 в Тиберия, 1 в Петра, 1 в Аман, 2 във Витлеем,).
• екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
• луксозен автобус
• всички трансфери по програмата
• всички екскурзии по програмата
• входни такси за обектите по програмата
• виза
• сертфикат за хаджийство
• водач на групата от България
• медицинска застраховка асистънс

Цената не включва:
• бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се съответно в Израел и Йордания)Примерни хотели за нощувките:
Тиберия/Назарет - Arcadia или подобен http://www.arcadiahotels.co.il
Петра - Al Anbat или подобен http://www.alanbat.com
Аман - Arena hotel или подобен http://www.arenahoteljordan.com
Витлеем - Paradise или подобен http://www.paradisebethlehem.comИзберете хотел

ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ХОТЕЛСКИ резервации
Екзотични Дестинации
БЪЛГАРИЯ
Конгресен Туризъм
Ученически Екскурзии
Декември 2017
Януари 2018
Февруари 2018
Март 2018
Април 2018
Май 2018
Юни 2018
Юли 2018
Август 2018
Септември 2018
Октомври 2018
Ноември 2018