ЕКСКУРЗИИ

Мексико-Ацтеки и Маи
Цена: 1650 €

10 дни / 9 нощувки

ПРОГРАМАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 2 ЧОВЕКА,
ГАРАНТИРАНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА на всяка друга дата по Ваш избор.

1 ДЕН - Отпътуване в 7.15 ч. от летище София за Мадрид с полет на авиокомпания KLM. Пристигане 9.05 ч. в Амстердам. Отпътуване за Мексико в 14.30 ч. Пристигане в Мексико сити в 18.50 ч. Трансфер до хотела Casablanca ** или подобен. Настаняване. Нощувка.
2 ДЕН - Закуска. 9.30 ч. - посещение на световноизвестния музей на антропологията в парка Чапултепек. Панорамна обиколка на Мексико сити: главният площад “Цокало”, един от най-големите в света; Катедралата; Дворецът на правителството, с невероятните фрески на видния художник Диего Ривера. Свободно време. Нощувка.
3 ДЕН - Закуска. 9.30 ч. – фотопауза на "Площада на трите култури", на който съжителстват сгради от три различни периода от историческото развитие на Мексико – пирамиди и храмове от времето на ацтеките, испанска църква и модерни блокове. На това място е съществувал предколумбийския град Тлателолко, който бил най-големият конкурент на Теночтитлан до 1473 г., когато ацтеките завладяват града и убиват неговия владетел. Отпътуване за Гуадалупе и посещение на най-свещеното за мексиканците място – базиликата на Дева Мария. Посещение на пирамидите на слънцето и луната в Теотиуакан – един от най-големите антични градове в Мексико, столица на огромна и силна империя, която достига своя разцвет по време на създаването на Константинопол. Връщане в Мексико сити в 16.00 ч. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Полет до Мерида. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел „El Castellano” ** или подобен. Свободно време в столицата на провинция Юкатан. Заради многото бели колониални сгради, градът е известен с прозвището “белият град”. Нощувка.
5 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Каба и разглеждане на арката на Маите и храма на Чак - бога на дъжда. Отпътуване за Ушмал – един от най-големите градове и религиозни центрове на маите. Градът е известен с Двореца на губернатора; Къщата на костенурките; Пирамидата на магьосника; Двора на монахините. Връщане в Мерида . Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. 9.00 ч. - отпътуване за Чичен Итца – столицата на културата на Маите, невероятно богатство на световната археология. Този най-важен и величествен паметник от културата на Маите е съхранил в себе си невероятни археологически останки като Пирамидата, известна като “Замъка” или храма на Кукулкан - пирамида със 365 стъпала, за която се счита, че е била астрономически часовник, който отбелязва пролетното и есенното равноденствие.Други археологически останки, които могат да се видят са още Двора за игра с топки; Храма на черепите; Храма на ягуара; Обсерваторията; Площада с хиляда колони и Свещения кладенец. Отпътуване за Канкун - Ривиерата на маите. Настаняване в хотел „Great Parnassus” или подобен ****. Нощувка.
7 ДЕН - Свободен ден в Канкун . Нощувка.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 7.00 ч. за Мексико сити. Пристигане в 09.30 ч. в Мексико сити. Отпътуване в 12.40 ч. за Амстердам с полет на авиокомпания KLM.

9 ДЕН - Пристигане в 15.20 ч. в Амстердам. Нощувка в хотел IBIS.
10 ДЕН -Отпътуване в 10.00 ч. за България. Пристигане в 15.10 ч. на летище София.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет София - Амстердам - Мексико сити и Канкун - Мекскико сити - Амстердам - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания KLM;
самолетен билет и летищни такси в икономична класа за вътрешния полет Мексико сити - Мерида;
транспорт с автобус/минибус/ван с климатик;
3 нощувки със закуски в хотел Casablanca ** или подобен в Мексико сити;
2 нощувки със закуски в хотел „El Castellano” ** или подобен в Мерида;
1 нощувка със закуска в хотел „Flamingo” ** или подобен в Канкун ;
1 нощувка в хотел „Great Parnassus” ** или подобен в Канкун;
1 обяд на 5-тия ден от програмата;
описаната туристическа програма;
екскурзоводско обслужване на английски език;
всички посочени в програмата трансфери в Мексико;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 20 $;

такса за пренасяне на багаж в хотелите;

бакшиши;

входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Изберете хотел

ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ХОТЕЛСКИ резервации
Екзотични Дестинации
БЪЛГАРИЯ
Конгресен Туризъм
Ученически Екскурзии
Април 2021
Май 2021
Юни 2021
Юли 2021
Август 2021
Септември 2021
Октомври 2021
Ноември 2021
Декември 2021
Януари 2022
Февруари 2022
Март 2022