ЕКСКУРЗИИ

ТАЙЛАНД класически тур
Цена: 1300 €

11 дни / 9 нощувки

ТАЙЛАНД класически тур
Април - Октомври 14

Ден 1 : БАНКОК - ПРИСТИГАНЕ (вечеря )
Пристигане на летище Suwarnabhumi в Банкок, посрещане и трансфер до хотел Вечеря в Silom Village. Запознахство с мистичните танци, тайландските храни и истински тайландска атмосфера. По време на вечерята ще се насладите на красотата на танцьорите с истории от класическата Thai литература и фолклор. Нощувка в Банкок.

Ден 2: Банкок ( закуска, обяд)
Закуска в хотела . Посещехие на Wat Trimit/Златният Буда, най-голямата статуя от масивно злато в света. Той се намира в храма на Wat Traimit , Банкок ( квартал на Samphanthawong , в Chinatown ) . Посещение на Wat Pho Wat Pho , будистки храм в квартал Phra Nakhon. Той се намира в непосредствена близост до Grand Palace. Известен е още като Храма на полулегнаият Буда, официалното му име е Wat Phra Chettuphon Wimon Mangkhlaram . Храмът е известен още и като родното място на традиционният тайландски масаж .
Обяд в местен ресторант. Цлед обяд моторна лодка ще ви отведе надолу по река Чао Прая и каналите на Thonburi . Връщане в хотела.
Нощувка в Банкок.


Ден 3 : Канчанабури ( закуска, обяд,вечеря )
Закуска в хотела и отпътуване за Канчанабури .Floating Market / плаващия пазар/ е препълнен със стотици продавачи и купувачи, плаващи в техните малки лодки с гребла , които продават и купуват или обменят своите стоки.
Моста над река Куай известен , благодарение на няколко филми и книги ,част от Death железница , свързваща Тайланд с Бирма. Все още в употреба днес , мостът е бил мишена на чести съюзническите бомбардировки по време на Втората световна война и е бил възстановят след войната . Извитите участъци на моста са оригиналните части . Обяд на сала. Военният музей . Връщане с влак. Вечеря в хотела. Нощувка в Канчанабури .

Ден 4 : Sukhothai ( закуска, обяд)
Закуска в хотела, екскурзия на север до Ayudhaya !
Ще посетете Wat Chaiwattanaram - будистки храм в град Аютая , на западния бряг на река Чао Прая. Той е един от най-известните храмове Ayutthaya и основна туристическа атракция. Ще посетете Wat Phra Phramongkol Bophit с най-големият седнал бронзов Буда . Посещението на Wat Mahathat Wat Mahathat е може би най -впечатляващото от всички храмове в Аютая и се намира в самото сърце на града, тя е построена по време на царуването на цар Boromaraja I ( 1370-88 ) . Обяд в местен ресторант.
Продължаваме пътуването на север до Sukhothai. Ще посетете Sukhothai Historical Park, номиниран от ЮНЕСКО. Заедно с прилежащите древни градове Si Satchanalai и Kamphaeng Phet са основните туристически забележителности в Тайланд. Sukhothai исторически парк обхваща 70 кв. км с 193 руини. Настаняване в хотел Sukhothai. Нощувка в Sukhothai .

Ден 5 : Chiang Rai ( закуска, обяд,вечеря )
Закуска в хотела
Ще посетите Историческият парк Si Satchanalai, обявен за световно наследство. Пътуване на север до Chiang Rai. Ще посетете White White Temple Храмът е един от необичайно храмове в Тайланд. Той се намира на 13 км южно от Chiangrai . Храмът е съвременен будистки и индуистки храм , проектиран от Thai художник през 1997 г. Той е един от най-необикновените храмове - екстравагантни, богато украсен и ослепително бял !
Вечеря в хотела. Нощувка в Chiang Rai.

Ден 6: Chiang Rai ( B , L, -)
Закуска в хотела
Ще посетете Златният триъгълник - границата на Лаос , Мианмар и Тайланд. Исторически Златния триъгълник е област добре известна с отглеждането на опиум , а името идва от меморандум на Държавния департамент на САЩ. Това е без съмнение най-привлекателното място за туристи в северната част на Тайланд.Обяд в местен ресторант
След обяд-посещение на традиционно село. Ще видите жените с месингови пръстени на врата, известни като жени – жирафи. Нощувка в Chiang Rai.


Ден 7: Chiang Mai (закуска, обяд,вечеря)
Закуска в хотела .
Ще посетете центъра Sankampaeng за скъпоценни камъни и занаяти . Майсторите произвеждат гама от качествени продукти ,ще ви покажат как занаятчии произвеждат на ръка от първия етап до финала - фаянс , сребърни изделия , ръчно тъкани текстилни изделия , включително коприна и ръчно рисувани памук , финна дърворезба, хартиени чадъри. Ще посетете будисткият храм Wat Phrathat Doi Suthep в Chiang Mai. С течение на времето , храмът е разширен . Обяд в местен ресторант
Настаняване в хотела. Вечеря в хотела. Посещение на Нощният пазар-една от атракциите в града.Нощувка в Chiang Mai .

Ден 8 : Chiang Mai ( закуска)
Закуска в хотела .
Свободно време Рано вечерта вземе местен " Ван " за вечеря в " Kantoke“ в обичайно северен тайландски стил на хранене. Храна се сервира в големи плочи на ниски маси . По време на вечерята културно-развлекателна програма. Нощувка в Chiang Mai .


Ден 9 : Chiang Mai ( закуска,вечеря )
Закуска в хотела . Свободно време.
Късно следобед трансфер до жп гарата за нощен влак (2-ри клас) обратно към Банкок. Вечеря сух пакет.

Ден 10 : Банкок ( закуска)
Закуска в хотела . Заминаване за България.


Банкок : The Ma Хотел " http://mahotelbangkok.com/ "
Канчанабури : " http://www.pavilionrimkwairesort.com/ "
Sukhothai : " http://www.ananda-hotel.com/ "
Chiang Rai : " http://www.goldenpineresorts.com/chiangrai/ "
Chiang Mai : " http://www.empresshotels.com/park_hotel.html "

Изберете хотел

ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ХОТЕЛСКИ резервации
Екзотични Дестинации
БЪЛГАРИЯ
Конгресен Туризъм
Ученически Екскурзии
Април 2021
Май 2021
Юни 2021
Юли 2021
Август 2021
Септември 2021
Октомври 2021
Ноември 2021
Декември 2021
Януари 2022
Февруари 2022
Март 2022