ЕКСКУРЗИИ

ХОНГ КОНГ И КИТАЙ
Цена: 2050 €

14 дни / 10 нощувки

ХОНГ КОНГ И КИТАЙ

1 ден София – Париж
Полет до Париж в 06.55 ч. Пристигане в 08.50 ч. и продължаване за Хонг Конг в 13.45 ч.

2 ден Хонг Конг
Кацане в Хонг Конг в 07.20 ч. Посрещане и трансфер до хотел Regal Oriental ** (www.regaloriental.com). Настаняване след 14.00 ч. Свободно време за самостоятелни разходки. Нощувка.
Предлагаме на любознателните и издръжливите веднага след пристигането възможност за екскурзия /на доплащане/ до остров Макао. В този случай ще имат трансфер директно до пристанището, а багажът ще бъде откаран в хотела, където ще ги чака до пристигането им вечерта.

3 ден Хонг Конг (закуска, обяд)
Закуска. Днешният ден е посветен на полуостров Коулун и Хонг Конг. Коулун е разположен в северната част на Хонг Конг. Името му означава „9 дракона” на кантонийски, които изобразяват 9-те планински върха намиращи се на тази територия. Една от главните забележителности на Хонг Конг е т. нар. „Връх” ( The Peak ) , откъдето се открива красива панорамна гледка към остров Хонг Конг. Обяд в подбран местен ресторант. Нощувка.

4 ден Хонг Конг – Гуанджоу (закуска)
Закуска и трансфер до ЖП гарата в Хонг Конг за отпътуване с влак за Гуанджоу – известен още с името Кантон, намира се в провинция Гуандун, северно от Хонг Конг. Това е един от големите промишлени центрове в страната и тук ежегодно се провежда най-големият китайски търговски и промишлен панаир. Пътува се около 3 часа. Посрещане и трансфер до хотел Riverside ****. Следобед- свободно време. Нощувка.

5 ден Гуанджоу – Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Туристическа обиколка на Гуанджоу с разглеждане на Музея Гуендон, храма Сикс Баниан- будистки храм от преди 1400 години, където се съхранява най-голямата бронзова статуя на Буда в провинция Гуендон. Музеят Гуендон (Нан Ю Уанг Му) е гробница на краля на Южното Кралство (Нан Ю), което някога било съставено от части на съвременен Китай (провинциите Гуандонг, Юнан и Гуангси) и райони от съвременен Виетнам.
Обиколката завършва с разглеждане на храма на фамилията Чен, построен през 1890 година. Обяд в местен ресторант. След обяд- трансфер до летище за полет до Сиан – древен китайски град, известен с това че е бил столица на 13 династии и е бил част от древения Път на коприната. Посрещане на летището и трансфер до хотел Xian ****. Настаняване и свободна вечер. Нощувка.

6 ден Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Денят започва с разглеждане на прочутата Теракотена армия, която пази разположената наблизо гробница на император Кин. Без съмнение Теракотената армия е една от световните топ археологически находки. Тази невероятна колекция от повече от 6000 фигури била неочаквано открита от група селяни, търсещи вода през 1974 година. Вместо кладенец, обаче, те разкопали статуя на войн, който пазел гробницата на Император Кин Ши Хуанг – основателя на династията Кин. Обяд. Продължава се с музея Шанкси и пагодата Голямата Дива Патица, където се съхраняват будистки ръкописи. Свободна вечер. Нощувка.7 ден Сиан – Луоянг (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер доЖП гарата за отпътуване до Луоянг – градът е бил една от 7-те китайски столици. Основни атракции в този район са: Манастирът Шао Лин, построен през 495 година от индийския монах Bodhidharma; Храмът на Белия Кон – първия будистки храм, считан за родно място на китайския будизъм; пещерите Лонгмен – една от трите най-големи съкровищници на каменни скулптури в Китай. Пристига се следобед, трансфер до хотел Luoyang Grand ** (www.lygrandhotel.com) . Нощувка.

8 ден Луоянг – Шаолин (закуска, обяд)
Разглеждане на пещерите Лонмен („Вратата на дракона”) и посещение на Храма на белия кон.
Хиляди пещери и ниши са побрали едни от най-красивите китайски скални гравюри и надписи.
Обяд и отпътуване към Шаолин. Настаняване в хотел Shaolin International ** (www.shaolinhotel.com) и свободно време. Нощувка.

9 ден Шаолин – Женгжу – Пекин (закуска, обяд)
Закуски. Разглеждане на Манастира, в края на посещението- уникален спектакъл на бойни изкуства. Обяд в местен ресторант. Продължава се с автобус до Женгжу и полет до Пекин. Посрещане на летището и трансфер до хотел Jinglun Hotel ** (www.jinglunhotel.com). Свободно време за вечерна разходка. Нощувка.

10 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Обиколка и разглеждане на Пекин – вторият по големина град в Китай и столица на Китайската народна република. Ще посетим известния площад Тянънмън „Врата на небесната хармония”, Забранения град- императорски дворец и седалище на 24 китайски императора в продължение на 5 века. Забраненият град е най-големият дворцов комплекс в света, разположен на 720 000 кв.м. Обиколката завършва с Небесния храм. Всички боговете на земята, водата, войната са почетени в него, но основно място е отделено на бога на земеделието.
Обяд в местен ресторант по време на екскурзията. Нощувка.

11 ден Пекин (закуска, обяд, вечеря)
След закуска се отправяте към символа на Китай – Великата Китайска стена, издигната през 3 век пр. н. е. и достроявана през следващите 2300 години от над 20 китайски династии. Тя прекосява страната от границата с Корея, до пустинята Гоби. Днес общата и дължина достига до 6000 – 6700 км, като на места може да достигне ширина до 10 м и височина над 15 м. Обяд в местен ресторант. Следват гробниците на династията Мин (една от най-големите древни гробници в света) и Свещения път. Вечеря в луксозен ресторант– Патица по пекински. Нощувка.

12 ден Пекин – Шанхай (закуска, обяд)
Закуска. Сутринта е посветена на Летния дворец в Пекин (намира се на 15 км северозападно от Пекин и се смята за най-добре запазения кралски парк в Китай. Обяд и трансфер до летището за полет до Шанхай –най-големият град в Китай. Посрещане и трансфер до хотел Hengsheng Peninsula ** (www.shanghai-hotel-hengsheng.com). Нощувка.

13 ден Шанхай (закуска, обяд)
Закуска. Денят е посветен на най-големия център на модерната икономка на страната. Обиколката започва с градините Ю (създадени през 16 век, символ на китайското градинарство), следва Моста „Деветте завоя”, стария град и храма на Нефритения Буда. Разходката завършва с круиз по река Уангпу. Нощувка.

14 ден Шанхай – Париж (закуска)
Закуска и трансфер до летище за полет до Париж в 10.50 ч. Кацане на летище Шарл де Гол в 17.10 ч. Следващ полет за София в 18.35 ч. Отново в България в 22.20 ч.

човек в двойна стая единична стая дете до 11 г. с двама възрастни допълнително легло за възрастен или дете над 11 год.
€ 2050 € 2555 € 1750 € 1990

Отстъпка за ранно записване до 20 юни 100 евро

Цената за група от 20 човека включва:
• самолетен билет Софий – Париж – Хонг Конг / Шанхай – Париж – София;
• самолетни билети Гуанджоу – Сиан / Женгжу – Пекин / Пекин – Шанхай;
• всички трансфери с влак и автобус;
• 2 нощувки в Хонг Конг;
• 1 нощувка в Гуанджоу;
• 2 нощувки в Сиан;
• 1нощувка в Лоуянг;
• 1 нощувка в Шаолин;
• 3 нощувки в Пекин;
• 2 нощувки в Шанхай;
• 12 закуски;
• 10 обяда;
• 1 вечеря
• всички екскурзии по програмата с професионален екскурзовод;
• входни такси за посещаваните обекти;
• медицинска застраховка;
• придружител при група от 20 човека.

Доплащане на човек:
• летищни такси подлежат на препотвърждение 335 евро
• Виза за Китай* 30 щ. Долара

Цената не включва:
• Бакшиши
• Разходи от личен характер

 •    Необходими документи за виза за Китай – 1 снимка, паспорт валиден 6 месеца от датата на връщането в България, попълнен формуляр (ще бъде предоставен при записване).Визата става за 7 дни.

  Изберете хотел

  ЕКСКУРЗИИ
  ПОЧИВКИ
  ХОТЕЛСКИ резервации
  Екзотични Дестинации
  БЪЛГАРИЯ
  Конгресен Туризъм
  Ученически Екскурзии
  Април 2021
  Май 2021
  Юни 2021
  Юли 2021
  Август 2021
  Септември 2021
  Октомври 2021
  Ноември 2021
  Декември 2021
  Януари 2022
  Февруари 2022
  Март 2022