ЕКСКУРЗИИ

Китай Тибет
Цена: 2561 USD

19 дни / 17 нощувки

Китай Тибет
(Пекин-Ксиан-Лхаса-Tsedang-Gyangtse-Shigatse-Лхаса -Chengdu/Guilin-Shanghai)

1ден- Заминаване за Пекин.
:
2 ден: Пристигане в Пекин
Среща с екскурзовода. Tрансфер до хотела, настаняване. Обяд . Посещение на Храма на небето „Тиентан”, построен през 1420 г. - един от най-красивите и големи храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай. От тук императорите на Минг и Цин, като върховни жреци, отправяли молитви към небето за добра реколта . Настаняване в Best Western Premier Hotel или подобен (4 *). Нощувка.

3 ден: Пекин
Закуска.Посещение на на най-големия площад в света Тянанмън (Площада на небесното спокойствие) и "Забранения град", известен като Зимния императорски дворец „Гугун”, най-големият дворцов комплекс дворец в света. Свободно време за пазаруване на Wangfujing Street Нощувка .

4 ден: Пекин
Закуска. 9.00 - екскурзия до Великата китайска стена - едно от чудесата на света и символ на китайската цивилизация. Дълга 6350 км, строителството й започва в началото на IV - III век пр.н.е.; намира се на 70 км от центъра на Пекин, в протежение на 2250 метра има 22 наблюдателни кули . Обяд. Посещение на гробниците на Минг, подземен дворец на починалите императори на династията Минг. Посещение на Пекинската опера. Нощувка.

5 ден: Пекин-Xi’an
След закуска посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, (двореца Yonghegong). Обяд . Следобяд полет до Сиан. Среща с екскурзовода. С пристигането посещение на крепостните стени на стария град – най-добре запазените в цял Китай с дължина 12 км. ширина 14 метра, с три кули, 4 врати и обградени от огромен ров . Настаняване в хотел Лий Гардън или подобен (4 *).

6 ден: Xi’an
Сиан – древна столица на Китай, най-величественият град в древността, днес столица на провинция Шаанси Закуска. След закуска разглеждане на музея-макет на гробницата на император Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната в империя и на Теракотената армия - осмото чудо на света (до момента са открити над 8000 глинени фигури на войни, коне, каляски и др.). Обяд в китайски ресторант. След обяд - разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска (652 г.) „Даянта”. Дива гъска, която е построена през 652 г. пр.н.е. и съдържа голям брои будистки скрипти, донесени от Индия от емблематичния монах от Xuanzang. Разглеждане на музея \"Бей Лин\", (музея на стелите – най-голямата каменна библиотека, разказваща историята на Китай). Нощувка


7 ден: Xi’an -Лхаса
Закуска. Сутринта полет до Лхаса. Среща на летището с местен екскурзовод и трансфер. По пътя –долината на река Yalu Zangbu .Обяд. Сити тур. Настаняване, почивка и аклиматизация (3600 м.). Нощувка в хотел Син Дин или подобен (5 *)

8 ден: Лхаса
Лхаса (място за бого¬вете) - столица, политически, религиозен и културен център на Тибет. Тран¬сфер до хотела. Закуска. Целодневна екскурзия до манастирите Sera и Zhebang с обяд и вечеря. Манастира Сера (плетеница от диви рози), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), дър¬жавна религия на Тибет. Вторият по голе¬мина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основ¬ните на будизма и тантризма. Нощувка.

9 ден: Лхаса-Tsedang
Закуска. На сутринта, трансфер до Tsedang. Обяд. Посещение на манастирите Yongbulakang и Sanye . Вечеря. Нощувка в хотел Tsedang хотел или подобен (4 *)

10 ден: Tsedang
Закуска. Посещение на гробовете на царете и тибетския храм Changzhu с обяд и вечеря. Нощувка.

11 ден: Tsedang-Gyangtse
Закуска. Пътуване с автобус до Gyangtse. Обяд. По пътя посещение езерото Yangzhuoyong Лейк и манастира Baiju . Вечеря. Нощувка в хотел Gyangtse хотел или подобен (3 *)

12 ден: Gyangtse-Shigatse
Закуска. Сутринта ще посетите замъкаZongshan . Обяд. След това - пътуване до Shigatse, с авобус. Посещеие на манастира Tashilumbu . Настанявае в хотел Shigatse хотел или подобен (3 *) . Вечеря. Нощувка.

13 ден: Shigatse-Лхаса
Закуска. Трансфер обратно до град Лхаса. Обяд. Вечерта пристигане в Лхаса. Вечеря. Нощувка в хотел Син Дин хотел или подобен (5 *)

14 ден: Лхаса
Закуска. Посещение на световно известния дворец Потала, известен като дворец и крепост построен през седми век. Това е същността на тибетската архитектура. Разгледане на забележителностите в Парк Norbulingka. Обяд. След обяд, посещение на манастира Jokhang. Вечеря. Нощувка.

15 ден: Лхаса-Ченгду-Гуилин
Закуска. Полет за Ченгду. При пристигането посещение на храма Маркиз У .Обяд. Вечерта полет до Гуилин. Среща на летището и настаняване в хотел Гуилин Gasper или подобен (4 *)

16 ден: Гуилин
Гуейлин – природен феномен с фантастичен ландшафт, едно от най-живописните места в Китай. Преди 300 млн. години тук е било море – водата се оттеглила, останали варовици, хълмове, подземни реки и пещери, със сталакмити и сталактити. Закуска. След закуска панорамен круиз по река Ли, която тече 83 км от Гуилин да Yangshuo. По време на круиза ще се любувате на природата и причудливите варовъчни скали. Круиа завършва в Yangshuo. Обяд. Посещение на местния пазар в Yangshuo. Yangshuo е очарователен малък град с малки хотели, безброй магазини за сувенири и ресторанти. Трансфер обратно до град Гуилин. Нощувка.

17 ден: Гуилин-Шанхай
Закуска. Посещение хълма на слонския хобот Сянбишан, който наподобява слон, натопил хобота си във вода и на пещерата на тръстиковата флейта Лудиян - романтична карстова пе¬щера, в която на 200 м. под земята ерозията е превърнала сталакмити и сталактити в колони, носещи имена като “Кристален дворец на царя на драконите”, “Ню Йорк” и др.. Името и се обяснява с факта, че флейти и лули се изработвали от тръстика, отглеждана в този район още от древни времена. Дълбочината и е 790 фута и ще изминте 550 ярда в море от сталактити и сталагмити в ослепителни цветове. Тя е известна също като Дворец на природното изкуство. Обяд. Посещение на парк Севън Star. Вечерта полет до Шанхай. Среща с екскурзовода.Трансфер до хотел "Амбасадор" или подобен (4 *). Нощувка.

18 ден: Шанхай
Закуска. Посещение на Градината на мира и спокойствието Ю Юан, датираща от времето на династията Минг; построена от признателен син, който отдал богатството си и 20 г. от живота си, за да удовлетвори възрастните си родители. Разходка в Стария град пълен с антични пазари и специализирани магазини Обяд в китайски ресторант. Екскурзия до храма на Нефритения Буда - дом на двуметровата статуя на Сакиамуни, изработена от монолитен къс бял нефрит. Храмът получава своето име от двете статуи на Sakyamuni от нефрит – едната изправена, другата седнала , донесени от Мианмар. След обяд посещение на Bund, западния бряг на река Huangpu. Прекрасна редица от европейски сгради от началото на 20 век. Разходка по ул. Нандзин - “Първата улица на Китай” - пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти . Нощувка.

19 ден: Заминаване

Цена: (валиден за 01 януари-31ви декември, 2010)
1) Нисък сезон (за януари, февруари & декември, 2010 г.)
Цена на човек: 2455 USD (10-15 души, № ПРК)
USD 2561 (15 души пълно плащане + 01 ПРК)
USD 2831 (6-9 души)
USD 3541 (2-5 души)
Единична допълнение: USD 654 (повече от 10 души)
USD 707 (по-малко от 10 души)

2) Рамо сезон (за месец март, юни, юли, август & ноември, 2010 г.)
Цена на човек: 2533 USD (10-15 души, № ПРК)
USD 2639 (15 души пълно плащане + 01 ПРК)
USD 2907 (6-9 души)
USD 3617 (2-5 души)
Единична допълнение: USD 732 (повече от 10 души)
USD 783 (по-малко от 10 души)

3) пиковия сезон (за април, май, септември & октомври, 2010 г.)
Цена на човек: 2580 USD (10-15 души, № ПРК)
USD 2686 (15 души пълно плащане + 01 ПРК)
USD 2940 (6-9 души)
USD 3650 (2-5 души)
Единична допълнение: 779 USD (повече от 10 души)
USD 816 (по-малко от 10 души)


Размер пакет трябва да включва:
3 нощувки нощувка със закуска в хотел 4 * в Пекин
2 нощувки нощувка със закуска в хотел 4 * в Ксиан
4 нощувки нощувка със закуска в хотел 5 * в Лхаса
2 нощувки нощувка със закуска в хотел 4 * в Tsedang
1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Gyangtse
1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Shigatse
2 нощувки нощувка със закуска в хотел 4 * в Гуилин
2 нощувки нощувка със закуска в хотел 4 * в Шанхай
17 х обяд в местните ресторанти
07 х вечеря в местни ресторанти
самолетни билети Пекин-Ксиан-Лхаса-Ченгду-Гуилин-Шанхай (както е посочено в програмата)
данък & такса за авиационен бензин
автобусен билет Лхаса-Gyangtse-Tsedang-Shigatse-Лхаса
Англоезични местни водачи във всички-посещаваните места
Входни такси за всички обекти, посетен на програмата
транспорт за всички трансфери и екскурзии според програмата
Закуска в хотела
Пекинската опера в Пекин

не включва:
Международни самолетни билети и летищни такси
Бакшиши за екскурзовода, шофьора и носачите
Всякакви други лични такси и т.н.
Изберете хотел

ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ХОТЕЛСКИ резервации
Екзотични Дестинации
БЪЛГАРИЯ
Конгресен Туризъм
Ученически Екскурзии
Април 2021
Май 2021
Юни 2021
Юли 2021
Август 2021
Септември 2021
Октомври 2021
Ноември 2021
Декември 2021
Януари 2022
Февруари 2022
Март 2022